Boksen in de boksschool Amsterdam

Mensen denken bij boksen toch vaak aan een sport waarbij agressie en vechten centraal staan. Dit slaat echter nergens op want boksen draait juist om techniek en beheersing. Zo zijn er de afgelopen jaren ook veel meer vrouwen toegetreed in deze “mannensport”. Dit is ook niet zo gek als er achter komt waar boksen wel niet allemaal goed voor is! In deze blog zal je lezen waarom jij contact moet opnemen met boksschool Amsterdam om te boksen in Amsterdam.

Boksschool Amsterdam

De voordelen van de sport

Met het oog op gezond en fit zijn van tegenwoordig is boksen de ideale sport. Je verbrandt tijdens het boksen ontzettend veel calorieën. De sport valt onder de high intensity interval training module. Dit betekend dat er in een korte periode veel verschillende oefeningen worden uitgevoerd met verplichte rust momenten. Zo kan een workout van 60 minuten al bijna 1000 calorieën wegwerken! Met het verlies van zoveel calorieën kan je goed werken aan een goed figuur. Door de vele variaties in oefeningen is het een ideale combinatie van cardio en krachttraining!

Al duizenden jaren wordt sporten gebruikt om je hoofd te legen en om over onderwerpen te peinzen. Boksen in Amsterdam is niet anders door de hoge intensiteit na een lange werkdag. Zo kan je de problemen en stress even opzij zetten. Door de intense training maak je de stof endorfine vrij waardoor je je achteraf beter voelt! Bij de boksschool Amsterdam kun je hiermee aan de slag!

Werken aan je persoonlijkheid

Boksen heeft net als een aantal vechtsporten vaak toch een soort taboe hangen om de sport heen. Dit komt natuurlijk doordat er agressie mee geassocieerd wordt wat kort door de bocht ook met een slechte persoonlijkheid gepaard gaan. Dit is echter totaal niet waar, aangezien het al jaren gebruikt wordt om juist discipline af te dwingen bij de jeugd. Door de strenge begeleiding, wat nodig is omdat je met gevaarlijke technieken werkt met volle kracht, werkt het juist positief voor de persoonlijkheid. Je krijgt er meer zelfvertrouwen van en dat leidt samen met het boksen en de groepsoefeningen ook tot betere sociale vaardigheden. Dus begin aan deze wonderbaarlijke sport door te boksen in Amsterdam bij boksschool Amsterdam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven