Fietsenwinkel Schiedam

Als er een winkel is die de afgelopen tientallen jaren wat betreft het aanbod nogal veranderd is, dan is het wel de fietsenwinkel Schiedam. Zo had je eerst fietsen met alleen een terugtraprem en kwamen later fietsen met handremmen en versnellingen op de markt. Tegenwoordig vind je in de fietsenwinkel ook elektrische fietsen en wie had dat jaren geleden kunnen bedenken.

Fietsenwinkel Schiedam

De ontwikkeling van de fietsenwinkel

Het tekent ook de ontwikkeling die de fietsenmaker –die vaak ook een fietsenwinkel runt – heeft moeten doormaken Want nog steeds repareert hij een fiets met terugtraprem, terwijl even later een elektrische fiets ter reparatie aangeboden krijgt. Dan moet je dus echt van alle markten thuis zijn. Dat geldt ook voor het aanbod in de fietsenwinkel zelf. Wil je fietsen verkopen, dan moet je over elk type fiets iets weten en iets zinnigs kunnen vertellen. Bijscholing en het opdoen van steeds weer nieuwe kennis is iets wat een fietsenverkoper dus zeker nodig heeft.

Nederland is fietsland bij uitstek

Nederland is fietsland en dat zie je in de fietsenwinkel nadrukkelijk terug. Het aanbod van fietsen is nergens anders zo groot en in geen enkel ander land worden zoveel nieuwe fietsen gekocht als in ons land. Met de elektrische fiets is weer een stap gezet in de opmars van fietsen, want met zowel deze fiets als met de speedfiets ben je tegenwoordig net zo snel als met de auto in het centrum van de stad. De speedfiets heeft overigens een kentekenplaatje en het dragen van een helm is op deze zeer snelle fiets verplicht.

Gebruik van de fiets wordt steeds opnieuw gestimuleerd

Meisjes en jongens fietsen, fietsen, mountainbikes en fietsen speciaal gemaakt om mee op vakantie te gaan. Je vindt het allemaal in de moderne fietsenwinkel, een plek waar je vaak ook je fiets ter reparatie aan kunt bieden. Het kopen van een fiets vergt een investering, maar de kwaliteit die daarvoor tegenwoordig geboden wordt is groot. Door de ontwikkeling van de elektrische fiets heeft de fietsenhandel een boost gekregen en dus de fietsenwinkel ook. Het gebruiken van een elektrische fiets wordt dan ook nadrukkelijk gestimuleerd. Kreeg je vroeger een leaseauto, vaak kun je nu onder gunstige voorwaarden een nieuwe fiets uitzoeken. Ook vanuit overheidswege wordt het gebruik van de fiets telkens weer gestimuleerd. Het doet de fietsenwinkel goed. Niet voor niets vind je in zo goed als elke Nederlandse stad en in elk klein dorpje wel een fietsenwinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven