Golfkar handig of niet?

De sport golven wordt tegenwoordig steeds populairder, ook op de televisie is er steeds vaker golven te zien. Een golfkar, die in de meeste gevallen ook buggy genoemd kan worden is handig en fijn in gebruik, maar is het handig of overbodig?

GolfkarWat is een golfkar?

De buggy wordt gebruikt door mensen, die na het slaan van hun balletje, makkelijk en snel naar hun desbetreffende plaats willen komen. De meeste buggy’s beschikken over twee zitplaatsen. Ook is er altijd plaats om de golftas achterin kwijt te kunnen. De kleine vervoersmiddelen zijn vaak elektrisch aangedreven en gaan niet harder dan 25 kilometer per uur. Dit betekent echter niet dat de buggy geen kracht heeft, deze kan prima een steile bult oprijden.

Voordelen golfkar

Er zijn veel voordelen bij het gebruiken van jouw buggy. Deze is met gemak te manoeuvreren in alle richtingen. De accu is krachtig en langdurig, ook is de kar vaak beschikbaar met veel extra accessoires. Denk hierbij aan parapluhouder, drankfleshouder, plexiglasruit en personalisatie. Daarnaast is deze mooi afgewerkt en altijd makkelijk in gebruik.

Golfkar in binnen en buitenland

Het is een veel gezien en bekeken buggy op de Nederlandse golfbanen maar nog zeker niet zo veel als in het buitenland. In andere landen is het soms raar als je niet beschikt of rijdt in een golfkar, als je een balletje slaat op de golfbaan. Dit komt mede doordat de golfbanen in Nederland nog redelijk recht zijn zonder al te veel bulten en heuvels. In het buitenland is dit wel anders, hier kom je soms heuvels tegen waar je van stil staat. De golfkar is in Nederland geen overbodige luxe maar wordt niet altijd gebruikt. Veel mensen vinden het ook fijn om tijdens het golven zijn of haar benen te strekken.

De regels voor het gebruiken van de golfkar

Voor het gebruiken van de buggy op de golfbaan zijn er uiteraard een aantal regels van toepassing. Er mag absoluut niet gereden worden op de green, de uiterst kort gemaaide gras stukken op de golfbaan rond een hole. Dit mag zelfs niet met een golfkarretje die zelf getrokken moet worden. Deze regel bestaat er voor het voorkomen van het stuk rijden van de golfbaan. Langs de fairway liggen speciaal aangelegde rijwegen die precies geschikt zijn voor de buggy’s. Hier rij je op totdat je dichtbij genoeg bent voor het zien van je golfbal. Vanaf daarvandaan rijd of loop je de fairway op naar je golfbal.

De keuze of het gebruiken van de buggy handig of overbodig is, is jouw persoonlijke keuze. Veel mensen proberen het en vinden het vaak fijn.

Meer te weten komen over golfkarren? Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven