Ik heb een sportblessure opgelopen en nu?

Sportblessure

Het is natuurlijk vervelend als je een sport blessure hebt opgelopen en hierbij is het belangrijk dat je direct aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt herstellen. Hieronder zullen we het hebben over een aantal stappen die je moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk hersteld. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen, want hierdoor weet je zeker dat je de juiste oplossing hebt. Mocht je naar aanleiding van onderstaande stappen nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

 

Stap 1) Stop direct met wat je aan het doen bent

Als je een blessure oploopt, is het belangrijk dat je direct stopt met hetgeen wat je aan het doen bent. Als je bijvoorbeeld aan het voetballen hebt en je kniebanden scheurt, dan is de instelling over het algemeen dat je echt door wilt gaan. Dit kan voor nog meer blessures verzorgen en daarom is het goed om direct te stoppen met wat je aan het doen bent. Hierbij is het goed om dit aan te geven bij de coach om zodoende ervoor te zorgen dat het optimale resultaat behaald wordt. Dit is natuurlijk prettig, want hierdoor weet je zeker dat je niets ergers oploopt.

 

Stap 2) Koel de blessure

Zodra je aan de kant bent en of gestopt bent met hetgeen dat je de blessure heeft veroorzaakt, is het goed om de blessure te koelen. Dit kun je het beste doen door ijs op de blessure te zetten. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om de blessure te koelen. Natuurlijk merk je niet direct dat de blessure weg is, maar als je het goed koelt, dan weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat het goed gaat. Dat is natuurlijk fijn, want hierdoor kun je weer sneller doen waar je goed in bent.

 

Stap 3) Bezoek een specialist

Tot slot is het altijd goed om een specialist te bezoeken, hierbij kun je denken aan een fysiotherapeut. Hierbij weet je zeker dat er alles aan wordt gedaan om je zo snel mogelijk weer op de been te brengen en dat is natuurlijk erg fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven