Kickboksen, naar de sportschool of allebei?

 

Kickboksen is een populaire sport. Wanneer Nederland ergens goed in is, dan is het wel kickboksen. Kijk maar eens goed naar deze sport. Er zijn veel Nederlanders die erg goede resultaten behalen in het kickboksen. Vooral nu Rico Verhoeven en Badr Hari opnieuw gaan vechten, komt de sport weer eens in het nieuws. Steeds meer jongeren voelen zich hierdoor aangetrokken tot de sport. Kickboksen is een sport die onder bepaalde mensen een slechte reputatie heeft. Toch is dit niet helemaal juist, het is een sport waar erg veel discipline voor nodig is. Bovendien zijn er veel scholen die ervoor zorgen dat jongeren van de straat blijven en zich in plaats hiervan met boksen bezig houden.

kickboksen

Twijfel je of je wilt kickboksen of liever naar de sportschool gaat? Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen. Wil je vooral lekker fit blijven en eventueel zelfs wedstrijden gaan boksen? Dan is kickboksen de ideale sport. Heb je geen behoefte aan het boksen? Dan kies je natuurlijk voor de sportschool. Overigens is het ook mogelijk om kickboksen en het naar de sportschool gaan te combineren. 

Het combineren van kickboksen en de sportschool

Ben je al een aantal maanden fanatiek aan het sporten in de sportschool? Dan kan kickboksen een goede aanvulling zijn op je huidige trainingsschema. Kickboksen is namelijk een van de beste cardio-oefeningen. Het is ontzettend goed voor je conditie en bovendien ook een goede manier om af te vallen. Wil je juist niet afvallen? Dan kun je het calorieverbruik compenseren door meer te eten.

Andersom kun je ook als fanatiek kickbokser enorm profiteren van de sportschool. Als je nog net iets zwaarder wilt worden voor je wedstrijd, dan is dit door middel van de sportschool goed mogelijk. Ook is het mogelijk om juist nog net iets lichter te worden. Welke voor jou het prettigste is, is vooral afhankelijk van je stijl en van in welke gewichtsklasse jij je nu bevindt. Wanneer je net in een bepaalde gewichtsklasse vecht, is het misschien prettiger om iets te zakken, waardoor je nog in een gewichtsklasse lager kunt vechten. Zo voorkom je dat je veel lichter bent dan je tegenstander.

Dat kickboksen en de sportschool elkaar aanvullen is dus een feit. Het is geen slecht idee om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen wanneer je beide sporten zelf wilt combineren. Kies bijvoorbeeld voor een sportschool waar je tegelijkertijd ook kunt kickboksen.

Meer informatie met betrekking tot kickboksen in de sportschool vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven