Massage opleiding

Tegenwoordig vinden mensen het leuk om eigen massagepraktijk op te starten dit kan natuurlijk niet zomaar, je hebt een massage opleiding diploma nodig om een praktijk zoals dit te kunnen beginnen. Je kan zulke massage opleiding op verschillende plekken in Nederland doen, zo is er in elke provincie wel een school die deze opleiding aanbiedt. In de Randstad zijn er veel meer opleidingen voor massage opleidingen dan in de rest van het land, de reden hiervan is dat er in de randstad meer vraag naar is als in de rest van het land samen.

 

ROC

Op veel roc’s wordt deze opleiding aangeboden, de opleiding zijn ook in trek want er is vraag naar. Er is wel opgemerkt dat er in het noorden van het land minder vraag is naar een massage opleiding. Dit komt waarschijnlijk omdat het mensen daar net ietsje minder trekt als dan in bijvoorbeeld de Randstad.

Massage opleiding

Leren door middel van doen

Wat heel goed werkt is te leren door middel van doen, zo werkt dat ook met massages, als je er goed in wilt worden is de beste manier om het gewoon uit te proberen. Bij bijvoorbeeld je vriendin, moeder of vader. Op massage opleidingen leer je ook vooral door middel van doen, want uiteindelijk kan je zo veel lezen als je wilt maar als je het niet doet ga je het ook niet leren.

 

Massage olie

Er zijn veel verschillende soorten oliën die gebruikt worden voor massages, het is wel belangrijk dat je de goede olie hebt voor de goede massages want stel je gebruikt de verkeerde olie voor de verkeerde massage dan hou je er natuurlijk geen vaste klanten aan over, dit leer je ook allemaal op een massage opleiding. Een massage opleiding is dus vooral doen maar het is wel belangrijk dat je weet wat te gebruiken en dit leer je ook allemaal op deze opleidingen. De meeste mensen die op een massage opleiding zitten zijn tussen de 18 en 38 in, het verschil heel erg en dat maakt het ook weer leuk, het is dus een grote doelgroep met mensen die er echt zitten omdat ze het willen en niet omdat ze het moeten, dat is ook de reden dat de meeste mensen op de opleiding de opleiding ook in 1 keer halen, want als je iets leuk vind is het ook leuker om er goed in te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven