Personal trainer

 

Als je nou toch echt wilt gaan sporten en kilo’s kwijt wilt of als je snel op niveau terug wilt komen na een blessure, ga dan aan de slag met een personal trainer. Hij is die stok achter de deur die je nodig hebt en je toch steeds weer in beweging weet te krijgen. Met een personal trainer kun je doelgericht trainen en weet je dat je werkt volgens een gedegen en verantwoord trainingsprogramma.

Altijd een verantwoorde en gedegen trainingsopbouw

Vaak zijn personal trainers werkzaam in de sportschool. Voor je aan de slag gaat, zul je eerst de doelstellingen met je trainer bespreken. De personal trainer weet wat verantwoord is en zal een reële doelstelling neerleggen. Door het inschakelen van een personal trainer weet je dat er sprake is van een gedegen trainingsopbouw en dat je altijd op de juiste wijze gebruik maakt van de beschikbare apparatuur in de sportschool. Juist door het aannemen van een verkeerde houding kun je zomaar een blessure in de sportschool oplopen namelijk. Met een personal trainer is dit uitgesloten.

De personal trainer komt ook gewoon bij je thuis

De personal trainer motiveert en inspireert en bedenkt leuke, afwisselende oefeningen. Hij werkt bovendien doelgericht en geeft je indien nodig huiswerk mee; oefeningen die je thuis uit kunt voeren om je doelen te behalen. Overigens is het al lang niet meer zo dat een personal trainer alleen in de sportschool werkzaam is. Hij komt tegenwoordig ook gewoon bij de mensen thuis en kan zowel binnen als buiten in de tuin aan de slag. Aan een paar vierkante meter heeft de personal trainer al genoeg om een heerlijke, uitdagende en goede workout te realiseren.

Personal trainer word je vertrouweling

Behalve op sportief vlak, wordt de personal trainer ook een soort van vertrouweling aan wie je steeds meer vertelt en met wie je meer en meer bespreekt. Het versterkt de band en komt in veel gevallen de resultaten nadrukkelijk ten goede. De persoonlijke trainer monitort steeds de progressie die geboekt wordt en bekijkt of de doelstellingen binnen de gestelde termijn behaald kunnen worden.

Verantwoorde voeding

Hij kan doelstellingen bijstellen of aanpassen en is en blijft de stok achter de deur. Je moet heen, je kunt je personal trainer immers niet laten wachten. Succes verzekerd dus als je gaat sporten met een personal trainer. Behalve het aanbieden van doelgerichte oefeningen, zal de personal trainer je ook advies geven over verantwoorde voeding en een gezondere leefwijze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven