Tennisracket bespannen

Waarom een tennisracket bespannen?

De laatste tijd wordt het bespannen van een tennisracket, veel beter bijgehouden. Vroeger werd dit vaak overgeslagen. Waarom is het nou zo belangrijk? Wat maakt nou het verschil?
Een goede bespanning van een racket, zorgt ervoor dat er veel meer uit het spel gehaald kan worden. Na een bepaalde tijd, verliest elke bespanning de elastische en deppende kwaliteit. Tennisrackets zijn nou niet bepaald goedkoop, daarom is het zonde als ze minder lang meegaan. Ook is het belangrijk, omdat de kwaliteit van een racket, altijd invloed zal hebben om het spel zelf. De verschillende snaren en spanningen, kunnen een groot effect hebben op de controle. Ook kan het effect hebben op de duurzaamheid, power en de spin. Dit kan uiteindelijk allemaal gevolgen hebben op je spel. Dat zou erg jammer zijn, want dat is namelijk helemaal niet nodig. Het is ook handig, om te kijken wat je speelstijl is en op basis daarvan de racket te bespannen. Los van dat de bespanning erg belangrijk is voor het spel en het tennisracket, is het ook erg belangrijk om overbelastingen en blessures te voorkomen.

Wanneer bespannen?

Het bespannen van een tennisracket is dus erg belangrijk, maar wanneer moet dit nou bijgehouden worden? en hoe vaak?
Bij mensen die vaker tennissen, is de kans groot dat zij zelf aan kunnen voelen, wanneer het nodig is om de racket te bespannen. ook als het tennisracket een tijdje niet gebruikt wordt, is het van belang dat de bespanning goed bijgehouden wordt. Mocht je het niet zo goed aan kunnen voelen of nog niet lang genoeg spelen, om dat te bepalen. Dan zijn er een aantal dingen waaraan je kunt herkennen, dat de nood hoog is.
Zodra je merkt dat het steeds moeilijker wordt om een bal achterin het veld te slaan, dan is het noodzakelijk om het weer bij te houden. Ook als het opvalt, dat het spel veel minder gaat, is het tijd om de racket opnieuw te laten bespannen.

De juiste bespanning

Het is erg belangrijk voor zowel het tennisracket, als voor de veiligheid van de speler, dat de racket goed bespant wordt. een verkeerde bespanning, kan namelijk erg grote gevolgen hebben. Het kan je lichaam erg belasten, waardoor spelers hele vervelende blessures kunnen oplopen. Dit komt door de trillingen, die de spieren overbelasten. Daarom is het voor spelers die vaak last hebben van een blessure, erg belangrijk, om de racket niet strak te bespannen. Het is dan juist beter als de racket, een minder strakke bespanning heeft. Zo komt er minder druk om de pols van de speler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven