Verschillende soorten tennissnaren

Bij het kopen van een tennisracket zou je kunnen denken: een tennisracket is een tennisraket. Toch zit er wel degelijk verschil in. Een duidelijk verschil zijn de tennissnaren.

Potje tennis

Een potje tennis kan hartstikke leuk zijn met vrienden, maar ook als serieuze sport. In beide gevallen heb je een tennisracket nodig. Wellicht heb je wel eens gedacht: ik ben echt slecht in tennis. Maar dat hoeft helemaal niet aan jezelf te liggen. Dat kan ook aan het tennisracket liggen waarmee je speelt. Het is natuurlijk verleidelijk om je een tennisracket de schuld te geven bij het verliezen van een potje tennis, maar toch kan dit echt het probleem zijn. Dat kan te maken hebben met de tennissnaren. Tennisrackets hebben namelijk niet allemaal dezelfde tennissnaren. Dat is belangrijk om te weten omdat het kiezen van tennissnaren persoonlijk is.

Tennissnaren uitkiezen

Het lijkt wellicht een beetje raar om je bewust te worden van tennissnaren. Je moet je namelijk best verdiepen in dit onderwerp om echt een goede keuze te maken. Dat kan even tijd kosten, maar je het kan wel een voordeel zijn. Daardoor kan je namelijk juist gemakkelijker een potje tennis spelen.

Darmsnaren

Darmsnaren zijn gemaakt van de darmen van koeien of schapen. Het is dus een dierlijk product. Deze tennissnaren bieden een hoge elasticiteit en een sterk balgevoel. Deze snaren zijn zeer bijzonder en worden geliefd door veel spelers, vooral door profspelers.

Nylon snaren

Nylon snaren worden het meest gebruikt door spelers. Ze hebben namelijk een gemiddelde levensduur en bieden een relatief hoge elasticiteit.

Multifilament snaren

Multifilament snaren zijn eigenlijk een onderverdeling van nylon snaren. Deze tennissnaren kan je verdelen in verschillende types. Hier kan je dus nog meer onderzoek naar doen. Het staat erom bekend dat deze snaren het dichtst in de buurt komen van darmsnaren. Het nadeel van deze snaren is de levensduur tegenvalt.

Polyester tennissnaren

Polyester snaren bestaan uit 1 enkele polyester kern. Ze zijn minder elastisch en bieden minder gevoel.

Hybride snaren

Hybride snaren bestaan uit 2 soorten. 1 voor de breedte en de ander voor de lengte. De levensduur van deze snaren is aan de hoge kant.
Er zijn dus veel verschillende soorten tennissnaren die verschillende pluspunten hebben. Daarom is het van belang dat je overweegt om je goed te verdiepen in de kwaliteiten. Je kan het beste langsgaan in een winkel, daar kan je de producten namelijk testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven