Voetbal in Rotterdam

Wie kent deze club nou niet, Feyenoord! De op een na grootste club van Nederland naast Ajax, PSV laten we achterwege en komt niet ter sprake. Feyenoord heeft voetbal in Rotterdam op de kaart gezet, maar niet alleen Feyenoord. Er is helaas maar 1 ploeg die nog in de Eredivisie zit uit Rotterdam namelijk Feyenoord zelf. Sparta en excelsior spelen nu in de Keuken Kampioen Divisie nadat excelsior dit seizoen is gedegradeerd, voor het voetbal in Rotterdam is dit jammer, want ze stonden eerst met 3 clubs in de Eredivisie helaas is dit niet meer het geval maar wie weet in de toekomst wel weer.

 

Kampioenswedstrijd

De kampioenswedstrijd tussen Ajax jongeren onder 19 en Feyenoord jongeren onder 19 is gestaakt, na 33 minuten spelen besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken nadat Ajax supporters de familieleden van de Feyenoord spelers wouden belagen. Voor het voetbal in Rotterdam was dit geen goed nieuws want zij konden kampioen worden. De dreiging ontstond nadat Ajax supporters richting de familieleden en fans van Feyenoord liepen. Kleine kinderen kwamen bijeen en de familieleden wisten weg te komen. Ondanks dat de stewards niet iedereen konden tegenhouden van de Ajax aanhang is er gelukkig niks ergs gebeurd. Er is op tijd ingegrepen nadat de Ajax supporters over de tribune klommen. Het probleem is ontstaan toen Feyenoord supporters gingen klappen bij een grote kans voor hun ploeg, de Ajax supporters dachten dat dit een provocatie was en gingen vervolgens naar de Feyenoord fans toe om ‘verhaal te halen’. De trainer van Feyenoord Dirk Kuyt en Ajacied John Heitinga moesten tussen het publiek komen om het probleem te suizen. Dit is voor het voetbal in Rotterdam niet goed. De Rotterdamse club kwam er in de kleedkamer achter dat het doorlaten spelen van de wedstrijd niet veilig zou zijn voor de familieleden en spelers van Feyenoord, de wedstrijd is vervolgens gestaakt en wordt een andere keer gespeeld. Het is echter nog niet duidelijk waar en wanneer de wedstrijd wordt gespeeld. De burgemeesters van beide provincies zijn naar mogelijkheden aan het kijken of er in de toekomst wél supporters mogen komen, het was bij deze wedstrijd namelijk niet toegestaan behalve voor familieleden.

Feyenoord

 

Niet de eerste keer

Het is echter niet de eerste keer dat er een incident plaats vindt op de Toekomst, in 2004 was het namelijk ook al raak. Na de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord kwamen Ajax supporters het veld op en sloten Van Persie en Jorge Acuna in.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven